Så fungerar det

Menhammar OnlineSales 2020 – livesändningen

 

Söndag 12 juli kl. 19:00 drar live-TV-sändningen igång på mos2020.menhammaronlinesales.se då vi bland annat säljer elva avkommor efter Elithingsten Maharajah, fem efter succéhingsten Readly Express bland många andra godbitar.

Bakgrund

”En digital auktion så nära live som möjligt” löd uppdraget. Coronapandemin har förändrat världen på många sätt och hästauktioner är inte undantagna. Digitala auktioner har funnits i flera år men under den här speciella situationen vill vi försöka göra något nytt, bättre och roligare. Något som förhoppningsvis kan komma hela branschen till godo och som också kan öka intresset för hästauktioner.

Web-TV-sändning

Klockan 18.45 söndag den 12 juli inleds live-TV-sändningen för Menhammar OnlineSales. Första utrop är cirka 19.00. I sändningen kommer hästarna att presenteras och säljas en och en via ett helt nyutvecklat budgivningsprogram för just det här ändamålet. Vi tror och hoppas att det kommer bli en ny och spännande upplevelse.

Att bli budgivare

Att lägga bud på Menhammar OnlineSales är något som ska vara smidigt och precis som på en vanlig auktion förenat med en viss nerv. Det är viktigt att Du anmäler dig här på sajten, gärna i god tid före auktionen. En säker identifiering sker via nätet där svenska kunder kan använda bank-ID för identifiering. Utländska kunder identifierar sig via en sms-kod. Signeringen är kopplat till ett avtal mellan säljare och köpare. Läs auktionsvillkoren! Efter identifieringen så skapar Du ett eget lösenord. Det lösenordet är nu kopplat till Din identifiering och Ditt godkännande av auktionsavtalet vid budgivning.

Registrera dig som budgivare här!

Att bjuda på en häst

Endast registrerade och godkända budgivare kan lägga bud på hästarna. Menhammar OnlineSales öppnar för förhandsbud från fredag den 3 juli klockan 19.00. Budgivningarna som sker live under TV-sändningen med start 19.00 söndag den 12 juli startar från det senaste lagda förhandsbudet. Alla budgivningar sker anonymt. Är Du den första som lägger ett bud på häst nummer 1 så kommer Du att bli ”Budgivare 1”, men bara för den hästen. Är Du den sjunde som lägger ett bud på häst nummer 2 så blir Du ”Budgivare 7” på den hästen. Efter varje avsluts görs köparen officiell.

Menhammar Online Sales – greenscreen

Hästarna säljs en i taget med ett tydligt avslutsförfarande. Auktionsförrättaren avvaktar till dess att buden stannar av och istället för att räkna upp ”första, andra, tredje” och sen slå en klubba kommer han att sätta igång en nedräkningsklocka som räknar ned 15 sekunder. Kommer det ett nytt bud inom de 15 sekunderna startar nedräkningen om automatiskt från 15 sekunder och fortsätter göra så till att inga nya bud kommer in under nedräkningen. Den som har högst bud när nedräkningen är 0 och den digitala klubban faller har vunnit budgivningen.
Tänk på att det kan vara någon sekunds fördröjning i live-tv-sändningen varför det är klockan på hemsidan som gäller.

Moms tillkommer på slutlig budsumma. Något inropscourtage eller liknande tillkommer inte.

Om du under livesändningen vill kika på kommande hästar i auktionen så öppnas de sidorna i en ny flik i webbläsaren. Aktuell auktion och livesändningen sker alltid på startsidan, dvs ‘Hem’.

Budintervall

Utropspriset på samtliga hästar är 50 000 kronor. Upp till och med 150 000 kronor är intervallet 10 000 kronor per bud. Därefter ökar intervallet till 25 000 kronor. Du kan öka budet med flera intervaller om Du klickar flera gånger innan du godkänner Ditt bud.

Förhandsbesiktning av auktionshästarna

Vår ambition är att kunna tillhandahålla all nödvändig information om hästarna här på hemsidan men det finns möjlighet att besiktiga auktionshästarna på plats ute på Menhammar Stuteri innan auktionen. Under rådande coronapandemi så kommer dock detta att ske under speciella villkor. Ring och förboka Ditt besök, kontakta Roland Davidsson, telefon 070-772 07 91 eller Massimo Vassallo (Annemanna), telefon 070-344 21 98 för mer information. All besiktning kommer att ske utomhus och endast i mindre utspridda grupper om maximalt tre personer. Folkhälsomyndighetens råd avseende smittskydd tillämpas.

Eventuell export av inköpt häst

Köpare som önskar exportera hästen skall meddela detta till Trottex för information om tillkommande exportavgift och eventuell återbetalning av moms. Läs också auktionsvillkoren angående detta.

Köpare som önskar exportera hästen till USA skall kontakta Menhammar innan 1 augusti för besked om eventuell efteranmälan för stakning i USA. Menhammar och Annemanna erbjuder sig att betala 50 % av efteranmälningsavgiften (cirka 1 300 US$) i USA för sådan häst. Observera också att unghästar efter Cantab Hall, Maharajah, Muscle Hill, Nuncio, Trixton, Walner och Villiam är startberättigade i Breeders Crown i USA under förutsättning att hästen stakas i BC USA.

Logga in

Du måste vara registrerad som budgivare för att få lägga ett bud

Har du inget konto kan du ansöka om att bli budgivare. 
Har du redan ett konto måste du logga in först.